Лични алати
Пријави се
Трага: Дома Новости

Новости

Средба помеѓу академскиот и бизнис секторот од областа на телекомуникациите

На 24-ти август 2011 година се одржа средба на членовите на Институтот за телекомуникации при ФЕИТ со петнаесетина раководители и менаџери од најголемите македонски компании и регулаторни тела од областа на телекомуникациите и информатичките технологии: Македонски телеком, One, ВИП, Asseco, EIN-SOFT, Neotel, Агенцијата за електронски комуникации, Македонска радиодифузија и Масит.

повеќе…

СООПШТЕНИЕ за изјаснување на студентите од студиските програми ИКИ и ИНФО во врска со изборот за понатамошно студирање

Ве информираме дека тековните студенти од студиските програми ИКИ и ИНФО на Факултетот за електротехника и информациски технологии – ФЕИТ, согласно член 9 од Законот за основање на Факултет за информатички науки и компјутерско инженерство - ФИНКИ (Службен весник бр. 171/2010) потребно е да се изјаснат за тоа каде ќе го продолжат своето образование – на ФЕИТ или на ФИНКИ.

повеќе…

УПИСИ 2011 - Втор уписен рок

Слободни места по студиски програми

повеќе…

Предавање на тема 'Liquid crystal, OLED and electrophoresis research at Ghent University' од проф. д-р Кристиан Нејтс од Гент Универзитетот во Белгија

На покана од Лабораторијата по физика при Институтот за математика и физика на ФЕИТ, на 12 септември 2011 година, ќе одржи предавање светски реномираниот професор и научник од областа на фотониката, проф. д-р Кристиан Нејтс (Kristiaan Neyts) од Гент Универзитетот во Белгија (http://www.elis.ugent.be).

повеќе…

Стипендии од Сојузното министерство за наука и истражување на Австрија

Амбасадата на Република Австрија во Скопје известува дека австриското Сојузно министерство за наука и истражување доделува стипендии за студенти, постдипломци и научници за академската 2012/2013 година.

повеќе…

Тече првиот ден од првиот уписен рок на ФЕИТ

Изутринава во 08.00 часот започна првиот ден од првиот уписен рок на ФЕИТ.

повеќе…

Дејства на документ