Лични алати
Пријави се
Трага: Дома Новости

Новости

Пофалници за студентите со постигнат просек по години

На 16.06.2011 година (четврток), во 11:00 часот во Амфитеатарот на ФЕИТ на студентите од ФЕИТ кои учебната 2009/2010 година ја завршиле со просек 9 или над 9 ќе им бидат доделени награди и пофалници.

повеќе…

Напомена за реализација на студентска пракса

Во врска со обврската за остварување на студентски пракси, ве известуваме дека како студентски пракси се признаваат и праксите реализирани во странство, преку студентските асоцијации и специјализирани организации. Повеќе информации за праксите можете да добиете од следниве прилози:

повеќе…

Список на студенти со просек 9 и над 9

Објавен е списокот на студенти кои во учебната 2009/2010 година постигнале вкупен просек 9 и над 9.

повеќе…

Одржан првиот отворен ден на WiNGroup

На 24.06.2011 во периодот од 11 до 14 часот во просториите на Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) - Скопје се одржа првиот WiNGroup отворен ден. Директен повод за отворениот ден беше добиената награда за најдобра демо платформа на членовите на WiNGroup, насловена како "Constructing Radio Environment Maps using Heterogeneous Spectrum Sensors". Наградата беше добиена на најпрестижната телекомуникациска конференција од областа на мрежи со динамички пристап кон спектар IEEE DySPAN 2011 која се одржа во Ахен, Германија, во мај 2011.

повеќе…

Впечатоци од летната школа "Embedded System Design" што се одржа од 04 до 08 јули на ФЕИТ во рамките на истоимениот DAAD проект

Ниту високите температури, ниту повременото блескаво светло во предавалните не ги поколебаа четиринаесетте предавачи, петте излагачи на работилницата, дванаесетте студенти на школата и, во просек, седумнаесетте (од осум до триесет) посетители на презентациите, максимално да се ангажираат во работата на летната школа

повеќе…

Дејства на документ