Лични алати
Пријави се
Трага: Дома

Факултет за електротехника и информациски технологии

sp2017.gifМинистерството за одбрана и Факултетот за електротехника и информациски технологии потпишаа Меморандум за соработка

DSC_1373_resize.JPGПотпишан Меморандум за соработка на Министерството за одбрана и Факултетот за електротехника и информациски технологии. Соработката има за цел искористување на научно-стручните, професионалните, материјално-техничките и други услови во функција на унапредување на научните технологии кои се од взаемен интерес на Министерството и на факултетот.

Повеќе...


Промоција на дипломирани и магистрирани студенти 2018


Повик за изразување интерес од страна на домаќинства кои би учествувале во пилот проект во рамки на проектот PV-ESTIA

Факултетот за електротехника и информациски технологии во рамки на својата научно-истражувачка дејност учествува во проектот “Подобрување на интеграцијата на складирање на енергија во згради со фотоволтаици (PV – ESTIA)”.

Повеќе...


Свечено доделување на награди и пофалници на студентите со постигнат успех 9 и над 9 и награди и благодарници на најзаслужните студенти за промоција на ФЕИТ

На 21 јуни 2018 година, во Амфитеатарот на ФЕИТ се одржи свечено доделување на награди и пофалници на студентите кои учебната 2016/2017 година ја завршиле со успех 9 и над 9 и награди и благодарници на најзаслужните студенти за промоција на ФЕИТ на меѓународно ниво и промоција на ФЕИТ во полето на спортот во изминатата година.

Повеќе...


Летна школа „Дизајн на вградливи микрокомпјутерски системи 2018“

Во периодот од 25 јуни до 29 јуни 2018 год. ќе се одржи осмата по ред ЛЕТНА ШКОЛА „Дизајн на вградливи микрокомпјутерски системи“ на тема „Паметни нешта (smart things)“.

Повеќе...


ФЕИТ ОТВОРИ ЦЕНТАР ЗА ТРАНСФЕР НА ТЕХНОЛОГИИ И ИНОВАЦИИ

logoINNOFEIT.jpg

 

Факултетот за електротехника и информациски технологии при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, денеска, ги отвори вратите на новиот Центар за трансфер на технологии и иновации – ИНОФЕИТ.

Повеќе...


Одржан летен курс од применетa математика

Во периодот од 14 до 15 јуни 2018 година на Факултетот за електротехника и информациски технологии во Скопје, се одржa летен курс “An Introduction to Frame Theory and the Large Time/Frequency Analysis Toolbox”.

Повеќе...


КОНКУРС ВО РАМКИ НА ПРОГРАМАТА ЕРАЗМУС+

erasmus.png

Во рамки на програмата ЕРАЗМУС+ K103 на Европската комисија, Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” распишува конкурс за доделување стипендии за студенти и наставен кадар за студиски престој на високообразовните институции во ЕУ.