Лични алати
Пријави се
Трага: Дома

Факултет за електротехника и информациски технологии

sp2017.gif


УПИСИ 2017 - II ЦИКЛУС СТУДИИ

- ВТОР УПИСЕН РОК -

8 - 22 јануари 2018 година


ITU Centre of Excellence elearning курс: „Giga Speed Wireless and Mobile Broadband Internet“

21 ноември – 18 декември 2017

ITU_Academy_logo.png

International Telecommunication Union (ITU) Centre of Excellence (CoE) на ФЕИТ во Скопје организира elearning курс на тема „Giga Speed Wireless and Mobile Broadband Internet” од 21 ноември до 18 декември 2017 година.

Повеќе...


Нова студиска програма на англиски јазик од втор циклус студии

Од учебната 2017/2018 година се воведува нова студиска програма на англиски јазик од втор циклус студии на Факултетот за електротехника и информациски технологии при Универзитетот Св. Кирил и Методиј во Скопје со наслов Wireless and Mobile Communications.

Повеќе...


КОНКУРС ВО РАМКИ НА ПРОГРАМАТА ЕРАЗМУС+

erasmus.png

Во рамки на програмата ЕРАЗМУС+ К103 на Европската комисија,  Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” распишува конкурс за доделување стипендии за студенти и наставен кадар за студиски престој на високообразовните институции во ЕУ.

Повеќе...


КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИИ

Mikrosamlogo.png

Врз основа на долгогодишната соработка помеѓу МИКРОСАМ АД од Прилеп и Факултетот за електротехника и информациски технологии - Скопје при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” во Скопје, се распишува конкурс за доделување стипендии на студентите од ФЕИТ.

Повеќе...


ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА СКЕЕОР

SKEEOR.jpg

Петтата Студентска Конференција Енергетска Ефикасност и Одржлив Развој ќе се одржи во периодот од 23 до 25 ноември 2017 година во Скопје.

Повеќе...