Лични алати
Пријави се
Трага: Дома

Факултет за електротехника и информациски технологии

sp2017.gifПромоција на дипломирани и магистрирани студенти 2018


Свечено доделување на награди и пофалници на студентите со постигнат успех 9 и над 9 и награди и благодарници на најзаслужните студенти за промоција на ФЕИТ

На 21 јуни 2018 година, во Амфитеатарот на ФЕИТ се одржи свечено доделување на награди и пофалници на студентите кои учебната 2016/2017 година ја завршиле со успех 9 и над 9 и награди и благодарници на најзаслужните студенти за промоција на ФЕИТ на меѓународно ниво и промоција на ФЕИТ во полето на спортот во изминатата година.

Повеќе...


Летна школа „Дизајн на вградливи микрокомпјутерски системи 2018“

Во периодот од 25 јуни до 29 јуни 2018 год. ќе се одржи осмата по ред ЛЕТНА ШКОЛА „Дизајн на вградливи микрокомпјутерски системи“ на тема „Паметни нешта (smart things)“.

Повеќе...


ФЕИТ ОТВОРИ ЦЕНТАР ЗА ТРАНСФЕР НА ТЕХНОЛОГИИ И ИНОВАЦИИ

logoINNOFEIT.jpg

 

Факултетот за електротехника и информациски технологии при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, денеска, ги отвори вратите на новиот Центар за трансфер на технологии и иновации – ИНОФЕИТ.

Повеќе...


Одржан летен курс од применетa математика

Во периодот од 14 до 15 јуни 2018 година на Факултетот за електротехника и информациски технологии во Скопје, се одржa летен курс “An Introduction to Frame Theory and the Large Time/Frequency Analysis Toolbox”.

Повеќе...


Конкурс за запишување студенти на прв циклус студии на Факултетот за електротехника и информациски технологии во учебната 2018/2019 година


КОНКУРС ВО РАМКИ НА ПРОГРАМАТА ЕРАЗМУС+

erasmus.png

Во рамки на програмата ЕРАЗМУС+ K103 на Европската комисија, Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” распишува конкурс за доделување стипендии за студенти и наставен кадар за студиски престој на високообразовните институции во ЕУ.


ITU Centre of Excellence elearning курс: „Future Broadband Internet Access“, 29 мај – 25 јуни 2018

ITU_Academy_logo.png

International Telecommunication Union (ITU) Centre of Excellence (CoE) на ФЕИТ во Скопје организира elearning курс на тема „Future Broadband Internet Access” 29 мај до 25 јуни 2018 година, во рамките на ITU Centre of Excellence мрежата за регионот на Европа.

Повеќе...


Нова студиска програма на англиски јазик од втор циклус студии

Од учебната 2017/2018 година се воведува нова студиска програма на англиски јазик од втор циклус студии на Факултетот за електротехника и информациски технологии при Универзитетот Св. Кирил и Методиј во Скопје со наслов Wireless and Mobile Communications.

Повеќе...

Презентација на ФЕИТ

Prezentacija_na_FEITdekemvri2017_m.jpg

ISO 9001:2008

Календар
декември
« декември 2017 »
повтсрчепесане
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031